Lions Club Luleå meddelar nu att det inte blir någon servering under våren på det välbesökta utflyktsmålet Gråsjälören i Luleå. Foto: Privat

Inga våfflor på omåttligt populära Gråsjälören i Luleå

Publicerad

Under soliga vårvinterhelger brukar tusentals personer vallfärda till Gråsjälören i Luleå. På grund av pandemin har serveringen hållits stängd och nu meddelar Lions att den förblir det resten av säsongen.

Gråsjölören, en liten ö utanför Södra hamn i Luleå,  brukar samla mängder med Luleåbor och turister under vintern och vårens soliga dagar.

Men den ökade smittspridningen i Luleå gör att Lions ställer in planerna på försäljning av varmkorv, kaffe och våfflor.

– Det har i massmedia förekommit spekulationer rörande den serveringsverksamhet som Lions Club bedrivit i många år. Styrelsen har nu fattat beslut om att inte öppna, vare sig i egen eller annans regi, skriver föreningen i ett pressutskick.

Hoppas på snabb comeback

Lions service med öns toaletter och ved kommer att fortsätta som vanligt – och de hoppas på en snabb comeback.

– Förhoppningsvis så kommer vintern/våren 2022 att innebära andra förutsättningar med återgång till vår tradionella försäljning på Gråsjälsören.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer