Frågan om att skjuta till ytterligare 37 miljoner kronor till ett parkeringshus i nya Kiruna centrum sköts upp på dagens kommunfullmäktigemöte. Foto: SVT

Inget beslut om nya miljoner till parkeringshus i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Kiruna valde att återremittera frågan om att skjuta till ytterligare 37 miljoner kronor till ett parkeringshus i nya centrum.
– Det finns oförklarligt höga kostnader, säger Roger Suup (S).

Parkeringshuset som byggs i anslutning till Scandics blivande storhotell i nya centrum har redan kostat Kiruna kommun 60 miljoner kronor. Som SVT tidigare har rapporterat räckte det bara till skalet på parkeringshuset med 172 platser.

Minskade kostnader för oförutsedda arbeten

Under måndagen kom frågan upp på kommunfullmäktige och ärendet inleddes med att vice kommunalrådet Stefan Sydberg (M) förklarade att man minskar kostnaden som ska skjutas till med nästan tio miljoner kronor.

Detta genom att kostnaderna för oförutsedda ändrings- och tilläggsarbeten minskas från 12,76 miljoner till tre miljoner.

Suup: ”Finns alldeles för många frågetecken”

Oppositionen ansåg ändå att kostnaderna för projektering och byggledning var för höga och ville att de skulle gås igenom och ärendet återremitteras.

– Det finns alldeles för många frågetecken. Det är dags att sätta stopp för projekt som går överstyr, säger Roger Suup.

Sten Nylen (Sjvp) som har bytt parti från Socialdemokraterna sedan förra mandatperioden var självkritisk.

– Det är vi i den gamla kommunledningen som har orsakat det här, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer