Det har varit i inbrott i Lombia ishall där många Kirunabor vaccinerar sig. Foto: SVT

Ingen misstänkt gripen för vaccinstölden i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Man har nu fått i ordning i vaccinationslokalen inne i Lombia ishall efter inbrottet då kasserade vaccindoser stals i helgen.

Inbrottet skedde natten mot lördag vilket innebar både skadegörelse och att två paket, med vardera 100 kasserade vaccindoser med passerat utgångsdatum, försvann från ett låst skåp. Men efter att polisens tekniska undersökning blivit klar har man kunnat återställa lokalen i gott skick igen.

– Ja, lokalen är i ordning och det kommer inte att vara några problem att vaccinera Kirunaborna till veckan, säger Lena Norén, verksamhetschef Kiruna hälsocentral.

Funna doser

Båda paketen med vaccindoser har nu återfunnits men merparten av ampullerna var sönderslagna, skriver Region Norrbotten.

– Vi har haft patrull på plats både igår och idag som gjort sammanlagt två brottsplatsundersökningar, säger David Levy, vakthavande befäl hos polisen region Nord.

Polisen har inte gått ut med att det finns någon misstänkt i nuläget.

– Det finns ingen gripen och frihetsberövad för det här, säger David Levy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.