Polisen Emil Kågström samlade många följare på instagram men lägger nu ner kontot.

Instagram-polis lägger ner kontot

Uppdaterad
Publicerad

Den populära ”instagram-polisen” Emil Kågström från Kiruna avslutar sitt enormt populära sociala medie-konto @polis.i.norralappland.

Målet med det icke officiella kontot var att visa upp polisarbetet längst i norr men också att göra polisen mer tillgänglig och lyfta viktiga frågor, enligt Emil Kågström själv. Han har också postat många bilder på vackra vyer från arbetsområddet i norra Lappland, och kontot har samlat ihop runt 13.600 följare.

Nu är det slut för kontot, skriver han på Instagram idag: ”Det känns som att jag uppnått lite av de förhoppningar jag hade med detta konto. Utifrån det är det dags att säga farväl. Men jag fortsätter ju med det viktigaste för mig kopplat till min yrkesroll; att arbeta som polis och yttre befäl i område norra Lappland.”

Kågström avslutar med att utnämna polisyrket till världens bästa, och en uppmaning till den som behöver att kontakta polisen för att få hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.