Johan Andersson, Niklas Nordström (S) kommunalråd i Luleå och Rune Andersson. Foto: SVT

Investerare söker företag i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Finansmännen Rune och Johan Andersson från Mellby Gård besöker i dagarna Luleå. Tillsammans träffar de näringslivsrepresentanter och politiker för eventuella framtida investeringar i regionen.

SVT Nyheter Norrbotten träffar Rune och Johan Andersson högst uppe på nionde våningen i kommunhuset i Luleå.

– Det här är nostalgi för mig. Det är 46 år sedan jag var här uppe och träffade det dåvarande kommunalrådet Nils Malmgren, berättar Rune Andersson.

Träffar företag

Men idag är han här med sin son Johan Andersson som är vd över Mellby Gård sedan fyra år och tillsammans besöker de Luleå för att titta på olika intressanta företag.

– Det har hänt mycket under de här åren i Luleå, det är ett enormt nyföretagande nu, säger Rune Andersson.

– Vi är mest intresserade av att lyssna på de som driver och har startat upp företag, sedan vilken bransch det är har mindre betydelse. Nu får vi åka hem och fundera och läsa på om de här företagen så får vi se, säger Rune Andersson.

”Viktigt med externa investerare”

En av de personer som stod för värdskapet under besöket var Luleås kommunalråd Niklas Nordström. 

– Vi ser ju vad det betyder när vi får externt kapital, det skapar många nya jobb, så det är väldigt viktigt att vi har aktiva investerare som tror på företag och på Norrbotten, säger Niklas Nordström.

Men Rune Andersson vill inte gå in på om det finns några konkreta planer.

– Det är några halvhemliga projekt som pågår, så det vill jag inte vill gå in på nu, säger Rune Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.