Isac Lundeström

SHL: Isac Lundeström kommer hem

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey får en jätteförstärkning i form av Isac Lundeström som lämnar NHL och AHL för att spela i SHL under våren.

– Det känns jättebra, säger vice general manager Ulf Engman.

Isac Lundeström, 19, var en av Luleå Hockeys bästa spelare under försäsongen, men han gjorde så bra ifrån sig på Anaheim Ducks ”camp” att han blev kvar i NHL-laget.

Han gjorde femton matcher i NHL innan han fick fortsätta i AHL i farmarlaget San Diego Gulls.

”Känns jättebra”

Men efter fiaskot i junior-VM i Kanada gjorde han klart för alla att han ville hem till Luleå Hockey och spela för föreningen under våren.

Och hans agent Martin K Nilsson har nu bekräftat att saken i praktiken är klar och att han är på väg till Luleå tillsammans med JVM-kollegan Nils Lundkvist och ledaren Henrik Stridh.

Nu handlar det bland annat om att få låneavtalet med Anaheim Ducks påskrivet.

Inte spelklar ännu

– Vi kommer inte att gå ut officiellt med det här förrän det är klart, men det känns jättebra att han är på väg hem och att han kommer att spela för Luleå Hockey igen, säger vice general manager Ulf Engman.

Så han kommer inte att vara spelklar till matchen mot Växjö på lördag?

– Nej, men det hade det inte blivit oavsett om alla papper varit påskrivna. Vi känner att han måste få  chansen att komma in i laget och göra någon träning innan det är dags för match, säger Ulf Engman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.