Isac Lundeström klar för spel i Luleå Hockey Foto: SVT

Isac Lundeström spelklar ”Det ska bli otroligt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Det tog en vecka, men nu är stjärncentern Isac Lundström spelklar för Luleå Hockey.

– Det är skönt att vara igång igen. Jag är verkligen taggad. säger han.

Hans arbetsgivare i NHL, Anaheim Ducks, ville att han skulle vila två SHL-matcher efter Junior- VM och så blev det också.

Men låneavtalet och det internationella transferkortet är nu påskrivna och Isac Lundeström är spelklar för Luleå Hockey.

Fler ”grismål”

I dag gjorde han sin första träning med laget och han får samma tröjnummer (39) och samma kedjekompisar (Emil Larsson och Einar Emanuelsson) som förra säsongen.

– Det är två unga och duktiga hockeyspelare och vi tänker lika, speciellt i offensiv zon. Jag hoppas att vi kan ha det roligt under matcherna och att jag kan bidrag som en pusselbit i Luleå Hockey som haft en fantastisk säsong hittills, säger Isac Lundeström.

Han tycker att det var kul att komma hem och möta sina gamla lagkamrater igen och ser fram mot att vara med och spela lördagsmatchen mot Örebro borta.

– Jag är väl inte den som producerar mest poäng, men jag tar ett stort ansvar i försvarszon och jag tror att jag blivit lite mer amerikansk i min spelstil i NHL. Jag försöker gå rakare på mål och slänga in puckar och det ska jag fortsätta med. Då kanske fler grismål kan göras, säger Isac Lundeström

”Lite berg-och dalbana”

Luleå Hockeys huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund är nöjd med att stjärncentern kommit tillbaka till laget.

– Det är en duktig hockeyspelare, det vet alla, även om det varit lite berg-och-dalbana i år. Vi hoppas att han ska gå in och jobba hårt och saka men säkert växa in i rollen, säger han.

Luleå Hockey leder SHL och får nu in ett starkt nyförvärv. Blir det SM-guld i år?

– Vi pratar inte i de termerna överhuvudtaget. Det är topp-sex som gäller som målsättning, säger Thomas ”Bulan” Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.