Foto: TT

IT-bolag etablerar sig i länet

Publicerad

Teknik- och IT-konsultbolaget ALTEN utökar sitt engagemang i norra Sverige genom att inviga nytt kontor i Luleå.

Alten som finns i 20 länder, med huvudkontor i Paris, har varit verksamma i Västerbotten sedan 2010. Nu etablerar de sig i Norrbotten och Luleå.

–Vi expanderar kraftigt i norr och tycker det nu är mycket roligt att kunna etablera oss i Luleå. Det här blir vårt tionde kontor i Sverige och att nu öppna det i stålstaden, universitetsstaden, hockeystaden och teknikintensiva Norrbotten är på tiden, säger Martin Segerström, Head of Operations Sweden på Alten i ett pressmeddelande.

Ska anställa 30 ingenjörer

Altens Luleå-kontor kommer att byggas upp på Porsön och Aurorum.

–Vi behöver anställa 30 ingenjörer i Luleå under kommande året och har redan anställt tio av dem säger Markus Selin, marknadschef på företagets svenska gren.

–Jag är själv gammal luleåstudent och jag tror att man ibland glömmer hur många duktiga ingenjörer som kommer från Luleå Tekniska Universitet säger Markus Selin.

Alten har 1300 anställda i Sverige och kontor på orterna Göteborg, Stockholm, Lund, Linköping, Västerås, Jönköping, Skellefteå, Örebro och Umeå, samt nu även Luleå. I Sverige finns kunderna främst inom fordons-, telekom-, försvars-, energi- och verkstadsindustrin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer