Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda-Marie Nordberg i Fällberg utanför Älvsbyn påverkas inte av de stigande elpriserna. ”Jag behöver inte oroa mig för någonting”, säger hon. Hör mer i klippet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Linda-Marie fruktar inte ökande elpriser: ”Jag ser mig själv som en vinnare”

Uppdaterad
Publicerad

I tuffa tider när elpriserna skjuter i höjden är Linda-Marie Nordberg i Fällberg utanför Älvsbyn ännu mer övertygad om att leva helt utan ström.

– Jag ser mig själv som en vinnare, säger hon.

Det är snart fem år sedan som Linda-Marie Nordberg köpte ett hus i Fällberg utanför Älvsbyn som saknar både el, avlopp och rinnande vatten.

Svarar på frågor

Efter SVT Nyheter Norrbottens reportage för snart ett år sedan blev uppmärksamheten enorm. Både positiv och ifrågasättande.

Nu har hon startat ett konto i sociala medier där hon bara lägger ut bilder från renoveringen av huset och svarar på frågor.

– Det blev kaos i mitt liv efter allt medieuppbåd som blev. Jag orkade inte med det så det var därför jag startade mitt instagramkonto, för att få lite lugn, säger Linda-Marie Norberg.

Gjorde rätt val

I dessa tider när elpriserna, matpriserna och bensinpriserna skjuter i höjden är hon ännu mer övertygad om att hon valde rätt som gick över till ett enklare liv.

– Jag är en vinnare på många sätt och framför allt är den största vinsten livskvaliten, jag behöver inte oroa mig för någonting, säger Linda Marie.

– Jag skulle aldrig vilja byta bort detta, hur mycket pengar jag än skulle få. Jag skulle satsa på att utveckla mitt boende istället.

Tummen sitter inte mitt i handen

En hel del har hänt på gården sedan senast, Linda-Marie har börjat att måla huset, påbörjat bygget av ett tak över altanen och fortsatt med bastun, uteköket och tvättdelen som hon tänker ska vara klart innan vintern kommer. 

– Det går jättebra att duscha i regnvatten i väntan på att bastun blir klar, säger hon och menar att det blir en ”livsstil” att leva på på det sättet som hon gör.

Se torpet i Fällberg och hör Linda-Marie Nordberg berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.