En stor mängd människor och bilar samlades i centrala Piteå för cruising. Foto: privatVisa alla (4)
Visa alla (4)

Jättecruising i Piteå – stora mängder bilar och folk på stan

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen samlades folk och bilar återigen i Piteå centrum för cruising. Den här gången var det också en mycket stor träff.

Bilträffen inleddes tidigare under kvällen och höll på långt in på natten, då raden av bilar sträckte sig så långt man kunde se längs gatan.

– Det var helt kaos, jag har aldrig sett så många bilar på en cruising i Piteå innan, säger SVT:s reporter Jimmy Bäckström.

Polisens RLC-befäl Åsa Hallefors rapporterar också att de haft hög arbetsbelastning under kvällen och natten. Även för boende var bilträffen störande på grund av oväsendet.

– Det var väldigt mycket folk i omlopp. Mycket folk över hela stan och bitvis stökigt, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

Polisen har gjort ett större antal kontroller av personer och fordon i länet, just i Piteå stoppade man tre stycken fortkörare på en 110-väg, där en av dem körde hela 215 kilometer i timmen, och en annan 186 kilometer i timmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

En stor mängd människor och bilar samlades i centrala Piteå för cruising. Foto: privat
En stor mängd bilar samlades i centrala Piteå för cruising. Foto: privat
En stor mängd människor och bilar samlades i centrala Piteå för cruising. Foto: privat
En stor mängd bilar samlades i centrala Piteå för cruising. Foto: privat