Jeff Ahl (SD) riksdagsledamot Foto: SVT

Jeff Ahl (SD) ställer inte upp i omval till riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Länets nuvarande riksdagsledamot för Sverigedemokraterna Jeff Ahl ställer inte upp för omval till riksdagen i höstens val.

– Jag återkandiderar gärna nån gång i framtiden, men av olika skäl är det inte aktuellt just nu. Jag ser fram emot att arbeta på hemmaplan under nästa mandatperiod, säger Jeff Ahl.

Valberedning för SD Norrbotten har tagit fram på förslag till riksdagskandidater för länets valsedlar och de tre toppnamnen på förslagslistan är Robert Lund från Boden, Johanna Kenttämaa från Övertorneå, och Elin Håkansson från Piteå.

– Det är tre duktiga kandidater. Jag vet att alla tre tillsammans, eller var för sig skulle och kommer att företräda våra väljare på ett alldeles utmärkt sätt om de kommer in i riksdagen i höstens val, säger Robert Håkansson ordförande för SD Norrbotten.

Valkonferensen äger rum 16-18 mars i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.