Jokkmokks kommunhus. Foto: Stefan Karlsson, Sameradion & SVT Sápmi

Jokkmokks kommunhus stängde – efter misstänkt pulverbrev

Uppdaterad
Publicerad

Jokkmokks kommunhus stängde dörrarna efter att ett misstänkt pulverbrev har skickats till kommunen. Polisen har varit på plats och hämtat brevet för att utreda händelsen.

Det var vid 9-tiden på tisdagen som det misstänka brevet upptäcktes.

– Den som öppnade posten såg att det innehöll pulver. Vi stängde genast igen postrummet och ringde polis, säger kommunchefen Monica Lundkvist.

Polis har hämtat brevet

Polisen har varit på plats och hämtat brevet. Verksamheterna kan därmed återgå till det normala, dock kommer rummet där brevet hittades fortsätta vara stängt.

– De har hämtat brevet och deras bedömning är att vi kan öppna huset.

Var brevet adresserat till kommunen eller någon speciell person?

– Det var ett svarskuvert av något slag, vi har inte hunnit titta på det utan det får polisen göra. Vi vet inte vem som skulle ha det, säger Monika Lundkvist.

”Får hoppas att det inte var farligt”

Kommunchefen tycker även hela händelsen är väldigt tråkig.

– Vi får verkligen hoppas att det inte är något farligt i det där kuvertet. Men även om det är ofarligt ställer det till ett väldigt obehag för de personer som har att göra med brevet. Det är inte alls bra. Vi är glada att vi fick så pass snabb hjälp från polisen, det är vi tacksamma för.

Personalen som öppnat brevet var i väntan på polis instängd i ett rum på grund av eventuella risker.

– Om hon känner de minsta symtom kommer hon kontakta hälsocentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.