Kvinnan hittades livlös i lägenhet i Kalix i april Foto: SVT

Kalixkvinnan blev strypt till döds

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 25-års åldern som hittades avliden i Kalix i april i år blev strypt till döds. Den man i 30-års åldern som är misstänkt för att ha dödat kvinnan fortsätter att neka till brott.

Det uppger Norrbottens Media.

Det är analyssvaren från den rättsmedicinska undersökningen som idag kommit till åklagaren Ulrika Schönbecks bord.

– Omständigheter och fysiska fynd talar för att kvinnan blev strypt och att döden orsakats av annan person, säger Ulrika Schönbeck till SVT Norrbotten.

Hon säger också att mannen förnekar brott.

Åklagaren begär förlängd åtalstid

I morgon kommer åklagaren att skicka en framställan till tingsrätten i Haparanda där hon kommer att begära förlängd åtalstid med två veckor. En häktningsförhandling kommer då troligen att ske imorgon eller senast på torsdag.

Mannen anhölls skäligen misstänkt för dådet

Det var i april som polisen hittade kvinnan livlös i en lägenhet i Kalix. Kvinnans ex-pojkvän, som befann sig där, greps av polisen och anhölls som skäligen misstänkt för dådet, det vill säga den svagare misstankegraden. Det eftersom det i det läget inte gick att fastställa vad som orsakat kvinnans död. Det var också som skäligen misstänkt som mannen häktades av Haparanda tingsrätt och han har, i väntan på analyssvaren, omhäktats ett flertal gånger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer