Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla får segerbonus

Uppdaterad
Publicerad

Inte nog med att Charlotte Kalla vann söndagens skiathlon i Lillehammer. Nu får hon också segerbonus från Svenska skidförbundet.

Vilken helg det var för Charlotte Kalla i Lillehammer. Inte nog med att hon på söndagen vann världscuptävlingen i skiathlon och gick upp i ledning i den totala världscupen före Heidi Weng, Norge. Senare på söndagen stod det också klart att hon får samma bonus från Svenska skidförbundet för världscupsegrar och mästerskapsmedaljer som de svenska landslagsåkarna, trots att hon valt att stå utanför landslaget i sitt träningsupplägg.

–Jag är jätteglad över att bonusfrågan löst sig med Svenska skidförbundet. Vi har haft en positiv dialog i god anda, säger Kalla till Expressen.

–Det har inte varit någon konflikt. Men det har tagit för stora proportioner, förtydligar Johan Sares, skidförbundets längdchef till TT.

–Vi har haft ett system i ganska många år där landslagsåkarna fått träningsbidrag och segerbonus där bonusen varit som en del av träningsbidraget.

Det har dock varit oklart hur man skulle göra med de som väljer att stå utanför landslaget under försäsongen och inte var med på träningslägren.

–Nu har vi bestämt att segerbonus får alla när man tävlar i landslagsdräkten, säger Sares.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.