Advokat: ”Hon kommer låta sig häktas”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna sitter anhållen, misstänkt för mord på en man i Malmberget.

På söndagskvällen hittades en svårt skadad man utanför ett flerfamiljshus i Malmberget. Mannen avled och polisen rubricerar händelsen som mord.

– Vi jobbar vidare med att samla in information och med att kartlägga händelseförloppet. Vi har hört en del vittnen och fortsätter med det i dag, säger Kristina Lantto, presstalesperson vid polisen i Norrbotten, till TT.

Misstänkt mord i Malmberget

En kvinna i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord. Två män har anhållits misstänkta för medhjälp till mord.

Medge häktningsyrkandet

Kvinnan försvaras av advokat Magnus Müchler som menar att hon med största sannolikhet kommer att bli häktad.

– Hon förstår naturligtvis att med den utredning som finns kommer hon begäras häktad. Hon kommer till och med att medge häktningsyrkandet, men det betyder inte att hon säger att hon gjort sig skyldig till det hon misstänks för, alltså mord, säger han till TT.

Åklagaren Ulla-Karin Lindström, som leder förundersökningen, måste senast under onsdagen begära att tingsrätten häktar de misstänkta.

– Jag har inte beslutat om jag ska begära dem häktade än, säger hon till TT.

Inga fler gripanden väntas

Olika former av beslag har gjorts, och dessa har skickats för analys. Resultat från den tekniska utredningen avvaktas.

Det är sannolikt inte fler gripanden att vänta. Åklagaren kommer under onsdag eftermiddag att ta ställning till vilka av de anhållna personerna som ska begäras häktade.

Utredningen pekar på att det är ett stickvapen som använts. Avspärrningarna på platsen kvarstår, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malmberget

Mer i ämnet