Foto: SVT

Kiruna AIF är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Efter 27 år i dvala är anrika Kiruna AIF tillbaka i hockeyrinken. Och det dröjde inte mer än 32 sekunder innan nätmaskorna rasslade inför cirka 1.300 åskådare i Matojärvi.

SVT:s Teuvo Palomäki är på plats i hockeytemplet ”Mato”. En fyrsiffrig publik är på plats och återkomsten fick bästa möjliga start. Där temat för kvällen var ”Vi är tillbaka”.

– Simon Hammar gjorde mål efter 32 sekunder, och det är över tusen åskådare på plats, säger Palomäki.

Som vanligt droppade det vatten från taket och var svinkallt inne på arenan, men den legendariske klackledaren Conny Ceder som ledde AIF-klacken, värmde publiken.

En som var där var Larre Niemi.

– Jag trodde inte att jag skulle få återuppleva att få se en AIF-match i Matojärvi med Conny Ceder som hejarklacksledare, sa han efter matchen.

Matchen som spelas i division 3, slutade tvåsiffrigt, 10-1 till Kiruna AIF, och när matchsignalen ljöd skanderade publiken ”Vi är tillbaka”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.