Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mannen greps när han var på väg att genomföra ett sexköp. Foto: Grafisk design SVT

Kirunabo i 30-årsåldern gripen för sexköp

Uppdaterad
Publicerad
En 30-årig Kirunabo är misstänkt för ett fall av försök till sexköp och ett fall av fullbordat sexköp. Mannen greps i en campingstuga, men han förnekar brott.

Polisen i Kiruna har under en längre tid fått olika tips om köp av sexuella tjänster, bland annat i en stuga på en campinganläggning.

Efter både inre spaning via internet och yttre spaning på platsen kunde man i veckan slå till mot en Kirunabo i 30-årsåldern och inleda en förundersökning.

Greps med byxorna nere

Enligt jourhavande förundersökningsledare Tobias Anttila greps mannen när han var på väg att genomföra ett sexköp.

– Han greps i princip med byxorna nere inne i campingstugan och det råder ingen tvekan om vad han var på väg att göra. Mannen medger omständigheterna, men han förnekar brott. Nu fortsätter utredningen och det handlar bland annat om att analysera mobiltelefontrafiken, säger han.

30-åringen och den aktuella kvinnan har suttit i förhör och i samband med det delgavs han även misstankar om ett fullbordat sexköp av samma kvinna.

– Vi misstänker att det är samma gärningsman i båda brotten och den här gången nöjes vi oss inte med ett bötesföreläggande, utan vi siktar på åtal och rättegång, säger Eva Sjöström, förundersökningsledare för polisen i norra Lappland.

Inget belägg för människohandel

Kvinnan är av utländsk härkomst, men i dagsläget misstänker polisen inte trafficking.

– Det är klart att man kan misstänka det, men vi har idag inget belägg för att det skulle handla om människohandel. Hade vi haft det hade vi även utrett den frågan, säger Tobias Anttila.

SVT Nyheter Norrbotten har varit i kontakt med campingplatsens ledning, men ingen ville kommentera händelserna med hänvisning till polisens förundersökningssekretess.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer