Klart med arrangör av Luleå stadsfest 2021 och 2022. Foto: SVT/arkiv

Klart med arrangör av Luleås stora stadsfest

Uppdaterad
Publicerad
Idag klubbade kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott vinnaren av upphandlingen av Luleås stora stadsfest 2021 och 2020. Vinnare blev Wermlands festival.

– Det glädjer mig att vi lyckats upphandla en stadsfestival som Luleåborna får se fram emot efter pandemin och som dessutom är kostnadsfri och till för alla, säger Emmeli Nybom (s), ordförande kultur-och fritidsnämnden.

– När jag fick beskedet hoppade jag av glädje av att vi ska få komma till Luleå. Det blir en sjudundrandes fest, säger Patrik Ekman, vd Wermland festival.

Eventbolaget skriver i sitt anbud att de ser fram emot att samverka med lokala förenings- och näringslivet samt andra lokala aktörer.

Inga anbud från Norrbottensbaserade arrangörer

Det var i fjol som Luleå kommun beslutade att Luleås stora stadsfestival, som tidigare varit Hamnfestivalen, skulle upphandlas. Upphandlingen löper på två år med möjlighet till förlängning i tre år.

Fem anbud kom in till kommunen dock inga från Norrbottensbaserade arrangörer.

Stadsfesten kommer att kosta Luleå kommun 750 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer