Polisen uppmanar trafikanter att vara försiktiga i trafiken då SMHI varnar för snöfall. (Bilden är en genrebild). Foto: Christine Olsson/TT

Klass 1-varning för snöfall i Norrbottens kustland

Publicerad

SMHI har gått ut med en varning för snöfall i Norrbottens kustland under lördagen. Det finns risk för halka på vägarna och polisen uppmanar nu trafikanter att vara försiktiga.

Polisen påminner om att anpassa hastigheten och hålla avståndet för att undvika olyckor. SMHI rapporterar att det beräknas komma 5-15 centimeter snö och att det ser ut att snöa fram till natten mot söndag.

Definition för Varning klass 1 snöfall:

Visa

nöfall där det väntas 5 mm eller mer (i smält form) inom 6 timmar. Tidigt eller sent på säsongen kan varning utfärdas även vid mindre snömängder. Risk för halka på vägar. Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Källa:

SMHI

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer