Klass 1-varningar i länet – delar av E10:an avstängd

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat två klass 1-varningar i länet på grund av oväder. Vindarna är så pass hårda att Trafikverket stängt av vägen mellan Riskgränsen och Björkliden.

Det blåser så pass hårt och mycket i Norrbottens inland och norra Lapplandsfjällen att SMHI utfärdat två klass 1-varningar. Varningarna gäller fram till fredag kväll.

I inlandet gäller varningen främst i Kiruna och västra delar av Gällivare kommun. Vindbyarna kan bli uppemot 21 m/s och därmed knäcka grenar och enstaka träd, samt ställa till problem för fordon.

I norra Lapplandsfjällen beräknas vindarna bli mellan 16 till 21 m/s. Samtidigt kommer det att snöa vilket skapar snödrev som ger dålig sikt.

Trafikverket har därför bestämt att fjällvägen, alltså E10:an, mellan Riksgränsen och Björkliden ska stängas av fram till klockan 12.00 i båda riktningarna. Tiden kan dock ändras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer