Brandon Rozzell

Knapp kvalförlust för BC Luleå

Det blev en knapp förlust för BC Luleå mot Telenet giants Antwerpen i kvalet till champions league. Men om laget vinner med minst tre poäng på bortaplan på torsdag så går man vidare ändå.

Kvalet började bra för basketlaget BC Luleå i kväll.

25–19 i första perioden och 46–41 i halvtid, men det belgiska laget kom närmare och närmare i tredje perioden och i slutet av sista perioden tog Antwerpenspelarna över.

”En tajt match”

Brandon Rozzell, bästa poängplockare med 20 poäng, lyckades sätta en trea med knappt två minuter kvar, men jättarna från Antwerpen var störst till sist.

Det krävdes tre time-out under matchens sista 30 sekunder för att fastställa slutresultatet, 79 – 81.

– Det var en tajt match, en annorlunda match, vi kunde lika gärna fått oavgjort men belgarna var vassast på slutet, säger Max Wiik, kommunikatör vid BC Luleå.

”Snabba ryck”

Förlust med två poäng för Luleålaget alltså, men kvalet är ännu inte kört. På torsdag väntar en ny match i Antwerpen.

– Det är snabba ryck och om vi vinner med tre poäng eller mer så går vi vidare till nästa kvalomgång mot ett ryskt lag från Nizhny Novgorod, säger Max Wiik.