Älvsbyns kommunalråd: ”Sorgeperioden är över nu tar vi nya krafttag”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Älvsbyn säger att sorgeperioden nu är över efter att Polarbröds fabrik brann ner i augusti och många förlorade sina jobb. Nu satsar kommunen framåt och tar ett helt nytt intiativ för att få rörelse på arbetsmarknaden igen.

Initiativet är ett samarbete mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och Företagarna i Älvsbyn.

– Jag ser ändå ljust på framtiden här trots allt. Sorgeperioden är över så nu tar vi nya krafttag, säger kommunalrådet Tomas Egmark (S).

Branden på Polarbröd i Älvsbyn
Polarbröds fabrik i Älvsbyn totalförstördes i branden. Foto: Erica Larsson/SVT

Initiativet är för alla

Målet är att hjälpa de arbetslösa att få jobb igen.

– Det är viktigt att säga att det här initiativet är för alla arbetslösa i kommunen, inte bara för de som tappade sitt jobb vid Polarbröd.

Hur kommer arbetsförmedlingen bidra till det här samarbetet?

– Rollen för oss är att synliggöra de jobb som finns genom bland annat rekryteringsträffar, säger Marita Lundgren, Arbetsförmedlingens enhetschef.

Förhoppningarna

Vad är dina förhoppningar kring de nya krafttagen mot arbetslösheten?

– Att om man funderat på att anställa så kan det här vara ett bra läge att göra det. Det kan utveckla ditt företag. Alla jobb gör skillnad oavsett tiden om det är en månad eller en vecka. Alla arbetstillfällen behövs, säger Marita Lundgren.

I klippet hör du hur det nya initiativet ska ge jobb åt arbetslösa i Älvsbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet