Niklas Nordström (S). Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kommunalrådet ställer in sitt tårtkalas efter kritikstorm

Publicerad

Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) ställer in sitt planerade 50-årskalas som skulle ha ägt rum i Luleå Energi Arena. Detta på grund av en kritikstorm efter att det kommit ut i lokala medier att skattebetalarna skulle stå för notan.

Under veckan har det förts en het debatt i sociala medier efter att Norrbottens Media avslöjat att skattebetalarna skulle få bekosta en del av kommunalrådet Niklas Nordströms (S) 50-årskalas. Tanken var att firandet skulle hållas i Luleå Energi arena, men nu ställs tårtkalaset in.

I ett brev till SVT:s redaktion i Norrbotten förklarar Niklas Nordström sitt beslut.

”Med tanke på hur frågan utvecklats har jag kommit fram till att jag ber fullmäktiges ordförande och kommundirektören, som skickat ut inbjudan, att meddela de som anmält sig att mottagningen är inställd. Vi har viktigare saker att göra i Luleå än detta”, skriver Niklas Nordström i brevet.

”En del av mitt jobb”

Kommunalrådet skriver även att ”Min födelsedagsfest betalar jag såklart själv för mina vänner och familj. De jag tycker om mest och som betyder mest för mig firar jag min 50-årsdag med privat.”

Nordström förklarar vidare att det planerade firandet i Luleå energi arena var en mottagning som kommunen skulle ordnat för sina samarbetspartners och att tanken där var att bjuda på tårta.

”Alltså en del av mitt jobb att företräda Luleå och inte min egen fest” förtydligar han.

Nordström ska enligt egen utsago fått ta emot både hat och hot efter att uppgifterna om kalaset blivit kända.

Till tårtkalaset var 150 speciellt inbjudna gäster välkomna och det beräknades kosta 13 500 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer