I Arvidsjaurs kommunfullmäktige är det vanligt att tunga frågor dras i långbänk. Kommunalrådet Lotta Åman (S) under fullmäktige.

Åman (S): ”Välkomnar förslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Arvidsjaurs kommun ska anpassa alla förtroendevaldas arvoden till 2015 års nivå. Nu välkomnar kommunalrådet Lotta Åman (S) förslaget trots att Socialdemokraterna står som motståndare till förslaget.

I och med förslaget, som drivits igenom av Centern och Vänsterpartiet, hoppas man spara 150.000 kronor per år. Förslaget innebär bland annat att kommunalrådet Lotta Åmans (S) ersättning sänks med 4.400 kronor per månad mitt under mandatperioden.

När SVT sökte Lotta Åman (S) tidigare under dagen avböjde hon att kommentera arvodessänkningen eftersom att hon är jävig och att hon inte deltagit i varken överläggningar eller beslut. Socialdemokraterna är motståndare till förslaget och hoppas kunna stoppa det med hjälp av liberalerna och moderaterna.

Välkomnar förslaget

Men nu välkomnar Lotta Åman (S) förslaget och säger:

– Jag välkomnar förslaget och ser gärna att kommunalrådets arvode förblir det samma under hela nästa mandatperiod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.