LTU-studenten Konrad: ”I dag är bara vissa åsikter okej att ha”

Uppdaterad
Publicerad

Konrad Rundquist i Luleå är en av 6000 svenskar som hittills anmält sig till att få träffa och samtala med någon som inte tycker som en själv.

I SVT:s satsning Sverige möts får den som vill chansen att träffa och samtala med någon som inte delar ens egna åsikter. Det här lockade Konrad Rundquist, 25 år och student vid Luleå tekniska universitet som är en av 6000 som hittills anmält sig.

– Jag tycker om att träffa folk som har helt motsatta åsikter. I dag är det som att det bara är vissa åsikter som här okej att ha. Det är helt sjukt, säger han.

Frågor som delar svenska folket

Via Sverige möts matchas man ihop med en person som tänker annorlunda än en själv för att sitta ned tillsammans i ett samtal. Det handlar om de frågor som delar svenska folket mest, enligt opinionsinstitutet Novus: bensinpris, feminism, antalet flyktingar, köttkonsumtion, skatter, vargar och tiggeri.

Den 23 november kommer 100 norrbottningar som valt att delta att få träffa en åsiktsmotståndare för samtal i Vetenskapens hus i Luleå. Vill du bli en av dem?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.