Körde bil på E4 i Kalix utan körkort – misstänkt för rattfylleri

Publicerad

En  man i 50-årsåldern misstänks för rattfylleri på grund av narkotikapåverkan. Bilen han körde stoppades av polis på E4:an i centrala Kalix under onsdagskvällen.

Det var vid en kontroll klockan 22.25 som polisen fattade misstankar om rattfylleri under påverkan av narkotika då föraren även visade sig sakna körkort. Polisen tog med mannen  för provtagning och anmälan är upprättad gällande rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk. Utöver det omhändertogs personbilen som mannen framförde.

Man blev av med körkort

Senare, vid 02-tiden på natten, blev en 30-årig man i centrala Kiruna av med både körkort och bilnycklar misstänkt för rattfylleri under narkotikapåverkan. Även han togs med för provtagning och misstänks nu för rattfylleri under påverkan av narkotika samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.