Körde in i grannens vägg med snöskoter – iförd träskor

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern körde snöskoter efter att ha druckit alkohol, det slutade med att han körde in i en husvägg i Piteå kommun. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri.

Snöskoterfärden slutade med att mannen kolliderade med grannens husvägg. Mannen var endast iklädd en jeansjacka, jeans och träskor. Ett vittne ska ha sett att mannen försökte smita från platsen med sin skoter. Han ska ha fått igång fordonet, kört upp den på vägen utanför huset och sedan sprungit därifrån.

Lämnade platsen barfota

Ungefär tio minuter senare återvände mannen till platsen. Han förnekade då att det var han som kört in i väggen. Enligt vittnen var mannen barfota och kraftigt berusad. Han lämnade sedan platsen till fots utan att ta med sig snöskotern.

Förnekade brott

Kort efteråt påträffades mannen sedan av polis i sitt eget hem, mindre än en kilometer från platsen, iklädd morgonrock. Han medgav då att han druckit alkohol men förnekade att det var han som kört snöskotern och menade att han varit hemma och att någon måste ha stulit den.

Blodfläckar och skrapsår

Polisen hittade dock mannens kläder i hallen – de var blöta och hade snö kvar runt benen. Dessutom fann man blodfläckar i byxlinningen. Vid en kontroll på sjukhuset visade det sig att mannen hade skrapsår på olika delar av kroppen. Det fanns även fotspår i snön som gick från baksidan och in i mannens hus.

Händelsen ska ha inträffat i december förra året i ett mindre samhälle i Piteå kommun. Mannen som nu åtalas nu för grovt rattfylleri hade minst 1,0 promille alkohol i blodet när polisen grep honom.

Här kraschade snöskotern in i husväggen. Foto: Bilder från polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.