Här tar räddningstjänsten bort taket för att komma åt glödbränder. Foto: SVT/Jimmy Bäckström

Kraftig villabrand i Piteå – familj låg och sov

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot tisdag vaknade en familj i Piteå av att det brann i deras villa. De tre personerna larmade räddningstjänsten och lyckades sedan ta sig ut.

Det var strax efter klockan halv fyra, natten mot tisdag, som larmet om villabranden kom in till SOS Alarm. Enligt insatsledaren var det tre personer som låg och sov när de vaknade av branden.

– De lyckades ta sig ut och ingen är skadad. Vi har nu lyckats släcka branden, säger Mathias Andersson, insatsledare vid Piteås räddningstjänst.

Startade på vinden

Larmet om branden i Arnemark i Piteå kom in strax efter klockan halv fyra på morgonen. Foto: SVT Grafik

Branden ska ha startat uppe på vinden men det är oklart vad som orsakade den. Räddningstjänsten har under morgonen lyckats släcka branden och håller nu på att riva bort plåttaket för att komma åt glödbränder.

– Det är en del skador, både rök-och vattenskador, säger insatsledaren Mathias Andersson.

Räddningstjänsten beräknar att de kommer vara på plats under resten av förmiddagen. En anmälan har upprättats men det finns ingen misstake om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.