Evgeny Krakov (S) Foto: SVT

Krakov en av flera som inte längre vill stå på valbar plats

Uppdaterad
Publicerad

Evgeny Krakov är en av flera som avsagt sig nominering till valbar plats på partilistan i Pajala kommun. Det var vid Socialdemokratiska arbetarekommuns medlemsmöte på söndagen som striden mellan partiets två falanger ställdes på sin spets. Evgeny Krakov konstaterar att det råder stora samarbetsproblem inom Socialdemokraterna i Pajala.

– Det finns medlemmar i partiet som sagt rent ut att de vill rensa upp i kommunfullmäktige och att det nu är byarnas tur att styra partiet och kommunen, säger han.  

Påverkar väljarna

Sprickan går mellan en falang företrädd av nuvarande kommunalrådet Jan Larsson och en falang som kämpar för byskolorna, och leds av Ulrica Hammarström. Jan Larsson finns inte med på den lista som nu fastställts av medlemsmötet.

Socialdemokraterna i Pajala

Hur påverkar splittringen inom Socialdemokraterna partiets möjlighet att verka och få väljarnas förtroende?

– Under de senaste åren är det som att vi har spelat en fotbollsmatch medan våra egna supportrar har suttit bredvid fotbollsplanen och skrikit hur dåliga vi är utan att själva ta något ansvar för det som sker. Nu får de som skriker själva gå ut på planen och ta ansvar för spelet... det vill säga kommunens framtid, säger Evgeny Krakov.

Väljarna får ta ställning

Han funderar förstås på hur konflikterna inom partiet ska påverka väljarnas intresse för att lägga sina röster på Socialdemokraterna i höstens val:  

– Det blir upp till väljarna att ta ställning till om de vill ge de här människorna sitt förtroende. 

Var står du själv? 

– Jag är som sagt var Socialdemokrat och det förblir jag, säger Evgeny Krakov. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialdemokraterna i Pajala

Mer i ämnet