Krav på covidbevis bidrog till långa köer vid hockeyarena i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

I kväll tar Luleå hockey emot Frölunda i Coop Norrbotten Arena. Det är det nya kravet på covidbevis som introducerats den första december som skapat långa köer och enligt reporter på plats är folk fly förbannade.

– Pucken släpps när som helst och kön ringlar säkert 150 meter, säger reporter på plats, Joakim Nordlund.

Matchen har börjat enligt utsatt tid, det vill säga klockan 19 men massor av åskådare trängdes fortfarande utanför, när pucken släpptes i Coop Arena.

Luleå Hockey har under veckan uppmanat sina supportrar att komma i god tid innan match eftersom att det räknat med att insläppet till torsdagens match skulle kunna dra ut på tiden.

Coronaviruset i Norrbotten

Enligt vår reporter på plats ska alla personer som köat utanför arenan kommit in drygt tio minuter efter att pucken släppts i arenan.

Krav på covidbevis

Torsdagens match är den första där supportrarna varit tvungna att uppvisa covidbevis för att kunna se ishockeymatchen på plats.

En av dem som kontrollerade covidbevisen under torsdagskvällen var Luleå Hockeys vd, Stefan Enbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet