Lotta Gröning med ett förlutet som ledarskribent på socialdemokratiska NSD vill in i riksdagen. Nu kandiderar hon för Liberalerna i Norrbotten. Foto: Anders Hjertström/SVT

Ledarskribenten Lotta Gröning kandiderar för L i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Förre ledarskribenten på socialdemokratiska NSD och sedermera krönikören på Expressen Lotta Gröning kandiderar för Liberalerna Norrbotten i riksdagsvalet. Och det är landsbygdsfrågor hon brinner för.

– Landsbygden är diskriminerad på så många områden. Politiken utgår från storstad och centralism. Vi måste återupprätta människan på landsbygden, säger Lotta Gröning.

Tidigare kritiserat L

Lotta Gröning har tidigare, i sin roll som krönikör, kritiserat Liberalerna bland annat för en kampanj 2019, där partiet menade att det borde var lika lätt att boka tågbiljett till Paris som till Piteå.

Vad partiet inte tagit reda på var att all tågtrafik till Piteå lades ner 1972. Gröning skrev då: ”Liberalerna har aldrig varit några stjärnor på landsbygdspolitik. När de nu annonserar om att ta tåget till Piteå kan det vara svenskt rekord i politisk tondövhet.”

I videon ger hon också sin syn på Liberalernas samarbete med Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.