Arkivbild. Foto: TT

Kund spottade och kastade hett kaffe på butiksbiträde

Uppdaterad
Publicerad

En man har dömts till böter och ska betala skadestånd efter att först ha spottat ett butiksbiträde i ansiktet och sedan kastat hett kaffe mot biträdets ansikte.

Det var i februari i fjol i en butik i Luleå som en kund ska ha blivit ursinnig på en annan kund efter att denne försökte gå förbi honom, utan att använda ordet ”ursäkta”. Mannen var känd som en bråkig kund sedan tidigare och när han började skrika på kunden som ville passera försökte butiksbiträdet att lugna ner honom, dock utan framgång.

Spottade och kastade kaffe

Till slut blev mannen ombedd att lämna butiken och efter två tillsägelser tog han tag i butiksbiträdet och spottade henne i ansiktet två gånger. Han stod sedan en halvmeter ifrån biträdet när han kastade hett kaffe ur en öppen mugg mot huvudtrakten, butiksbiträdet hann dock vända bort huvudet och fick istället kaffet i nacken. Det resulterade bland annat  i att biträdet fick brännblåsor i nacken.

Kraftiga böter

Mannen har medgett att han spottat på samt kastat kaffe på butiksbiträdet. Tingsrätten finner att den misshandel som mannen gjort sig skyldig till gränsar mot misshandel av normagraden. Han döms därför till böter och ska betala 5 600 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.