• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Per-Anders Heikkilä, grova brott Norrbotten, berättar att det var allmänhet som hittade kvarlevorna. Foto: Anders Öhlund/SVT

Kvarlevor funna utanför Boden – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 maj hittades kvarlevor vid ett skogsområde utanför Boden. Det bedöms enligt polisen handla om en vuxen person, som i nuläget inte är identifierad, och nu har en förundersökning om mord inletts.

– Rubriceringen är mord för att ge utredningsbatteri och resurser att arbeta i ärendet, säger Polisens presstalesperson Elisabeth Glaas.

Polisen söker i ärendet efter personer som är anmälda försvunna i länet samt nationellt och internationellt.

– Vår huvuduppgift i nuläget är att fastställa identiteten, säger Per-Anders Heikkilä, grova brott Norrbotten i pressmeddelandet.

Rubricerat som misstänkt mord

En förundersökning kring misstänkt mord har inletts, men rubriceringen kan ändras.

– Det råder oklara omständigheter och rubriceringen kan komma att ändras, säger Per-Anders Heikkilä.

Ingen misstänkt finns i ärendet ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.