Kvinna försvunnen i Haparanda – större sökinsats pågår

Uppdaterad
Publicerad

En dement kvinna i 80-årsåldern har försvunnit från sitt hem i Haparanda under helgen. På tisdag morgon är kvinnan ännu inte återfunnen.

– Anhöriga började sakna henne vid 16-tiden på lördagen och på söndagkvällen anmälde man henne försvunnen, säger Simon Wormö, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har sökt kvinnan under natten mot måndag, bland annat med hund.

– Det har varit begränsade resurser och kolsvart ute men nu under måndagen har vi en större sökinsats med helikopter, hemvärnet och fjällräddare, säger Simon Wormö.

Det har varit cirka en minus grad i Haparanda under natten och på måndag morgon ligger temperaturen kring nollstrecket.

Missing people söker vid ishallen

Även Missing People deltar i sökinsatsen och samlades vid ishallen vid 15-tiden på måndagseftermiddagen. De blev tilldelade ett område som de sökte av fram till klockan 19.

– Vi samlas vid ishallen igen klockan 13 i morgon, säger Missing peoples insatsledare Christer Lindbäck.

På tisdagsmorgonen meddelar polisen att sökinsatsen fortsätter under dagen. Även Missing People fortsätter sitt sökande från klockan 13 på tisdagen.

Kvinnans signalement

Kvinnan är 160 centimeter lång, har gråsvart hår och glasögon. Hon kan ha varit klädd i en röd/vit spräcklig stickad mössa, svart jacka och svarta täckbyxor. Hon har en hörselnedsättning och pratar bara finska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.