Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunpolis Bo Hedlund berätta om sökinsatsen efter den kvinna i Piteå som varit försvunnen ett par dygn. Foto: Adam Berlin/SVT

Kvinna försvunnen i Piteå – polisen vill ha hjälp av Kustbevakningen

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats efter den försvunna kvinnan i Piteå har pågått under hela onsdagen. Polisen har tagit hjälp av hemvärnet, fjällräddare och Missing people men vid halv åtta-tiden på kvällen är kvinnan ännu inte återfunnen.

–  Vi har sökt i centrala Piteå under dagen och vi fortsätter söka under natten, säger räddningsledaren Niklas Berglund.

Senast någon hörde av den 65-åriga kvinnan var vid 18-tiden på söndagen och hon anmäldes försvunnen från bostadsområdet Durrnäs under måndagen.

– Det är ett stort sökpådrag som nu kommer att trappas ner under natten. Imorgon bitti tar vi nya krafter. Vi har även frågat Kustbevakningen om hjälp under torsdag, berättar Niklas Berglund på onsdagskvällen.

Misstänker inte brott

Sammanlagt har ett femtiotal personer hittills sökt efter kvinnan i utkanterna av centrala Piteå, man har tagit hjälp av Missing people, fjällräddare och ett tjugotal från hemvärnet. I sökinsatsen ingår också hundpatruller, fyrhjulingar, värmekameror och helikopter.

Misstänker ni något brott?

– I nuläget har vi ingen sådan misstanke, men vi har inte heller några indikationer på var hon kan finnas, säger Bo Hedlund, kommunpolis i Piteå.

Kvinnan beskrivs vara 167 centimeter lång, något kraftigt byggd, och ha mellanblont hår. Hon ska ha varit mörkklädd vid försvinnandet.

Polisen uppmanar att den som har uppgifter om försvinnandet hör av sig till 114 14.

I klippet berättar Bo Hedlund, kommunpolis i Piteå, om sökinsatsen efter den försvunna kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.