Polisen undersökte parken där kvinnan knivskars och rånades under måndagen.

Polisen: Inget samband mellan knivrånet och rånförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna rånades och knivskars i en park i centrala Piteå på söndag eftermiddag och en man misshandlades under ett rånförsök natten mot fredagen. Polisen söker nu efter gärningsmännen men ser inget samband mellan händelserna.

Vid 17-tiden på söndagen larmades polis om att en kvinna blivit rånad i centrala Piteå. Kvinnan hade knivskurits och rånats och fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen är det oklart hur många gärningsmännen var men fler än en person ska ha varit inblandad i händelsen. Flera patruller ska ha sökt efter förövarna.

– Vi har hållit förhör och sökt med hund och letar efter fler spår, sade RLC-befäl Martin Lust till SVT igår kväll.

Polisen arbetar också med dörrknackning i området.

Ingen person har gripits som misstänkt för knivdådet och rånet.

Man misshandlad under rånförsök

Natten mot fredagen inträffade ett rånförsök mot en man på Sundsgatan/Västergatan i centrala Piteå. I samband med rånförsöket misshandlades mannen. Enligt polisen ska även fler personer ha varit inblandade i rånförsöket.

– Vi misstänker inget samband mellan de båda händelserna, säger Ola Lundström som är förundersökningsledare vid polisen i Piteå.

Enligt polisen ska även flera personer ha varit inblandade i rånförsöket.

Varken kvinnan eller mannen ska ha fått livshotande skador.

Händelsen då kvinnan rånades och knivskars rubriceras som grovt rån och rånförsöket mot mannen rubriceras som rånförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.