Knivskar och brände man med glödgade knivar

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig kvinna och en 19-årig man åtalas för synnerligen grov misshandel. De misstänks ha skurit, bränt och slagit en man.

Händelsen inträffade i ett bostadsområde i Luleå i slutet på oktober förra året. Enligt åtalet har kvinnan och mannen tillsammans hållit fast mannen som de knivskar, brände och slog.

Den misshandlade mannen fick frakturer, sår och brännskador. Bland annat använde de glödgade knivar och sparkade mannen i ansiktet.

Flera åtalspunkter

Misshandeln pågick under lång tid och brottet bedöms som synnerligen grovt. Båda mannen och kvinnan sitter häktade sedan slutet av december. Mannen är dessutom åtalad misstänkt för bland annat vapenbrott då han haft ett hagelvapen och ammunition, samt grovt rattfylleri.

Vidare åtalas 19-åringen för att tillsammans med en 17-årig pojke ha gjort sig skyldig till olaga hot och ringa misshandel.

Paret dömdes till fyra års fängelse i februari 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.