En kvinna i Boden har blivit stucken i magen av en okänd gärningsman. Anette Krig, förundersökningsledare vid polisen, berättar om händelsen. Foto: SVT/Arkiv

Kvinna stucken med vasst föremål av okänd man i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern blev stucken med ett vasst föremål på en gångväg i Boden sent på söndagskvällen.

– Hon har blivit stucken med en knivliknande föremål och har fått genomgå en bukoperation, säger Anette Krig, förundersökningsledare vid polisen.

Händelsen inträffade när kvinnan mötte en för henne okänd man som ska ha verkat vara sjuk på något sätt.

– På håll uppfattade hon att mannen verkade må dåligt och när hon kom närmare stannade hon och frågade hur han mådde och då knuffade han till henne och försvann därifrån, berättar Anette Krig.

Grov misshandel

Först därefter märkte kvinnan att hon blödde från magen. Hon ringde själv 112 och fördes med ambulans till sjukhus där hon opererades i buken.

Brottet rubriceras som grov misshandel och polisen söker vittnen.

– Vi vet att det rörde sig andra personer i  området som kan ha sett något. Kvinnan själv beskriver att det var en gärningsperson i åldern 40 till 50 år, cirka 180 centimeter lång och med svart huvtröja, säger Anette Krig.

Pratat med vittnen

Under tisdagen har polisen hållit ett antal förhör.

– Vi har talat med vittnen men vi har inte i sak kommit vidare i utredningen, säger Anette Krig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.