Polisen har spärrat av platsen där den misstänkta våldtäkten ska ha skett. Foto: SVT

Misstänkt våldtäkt vid gymnasieskola i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna har anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt utomhus i anslutning till Grans Naturbruksgymnasium i Piteå.

Kvinnan anmälde händelsen till polisen 23.25, drygt två timmar senare 01.36 greps en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet. Han anhölls senare av åklagare skäligen misstänkt för våldtäkt.

Oklar koppling till skolan

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett utomhus i anslutning till Grans Naturbruksgymnasium i Piteå, men om den brottsdrabbade kvinnan eller den misstänkte mannen har någon koppling till skolan vill varken polis eller åklagare kommentera.

Inte heller skolans rektor känner till något om händelsen.

Park avspärrad

Polisen har under natten hållit förhör med den brottsdrabbade kvinnan, lokaliserat och spärrat av brottsplatsen och under dagen har polis genomfört en brottsplatsundersökning.

– Vi har dokumenterat det som eventuellt är en brottsplats för att kunna förstå vad som har hänt, säger åklagare Henrik Wallin som leder utredningen.

Den misstänkte mannen har ännu inte hörts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.