Efter en stor sökinsats är kvinnan i Piteå som varit borta i flera dygn återfunnen vid liv. Foto: Adam Berlin/SVT

Kvinnan som försvann i Piteå är återfunnen vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i Piteå som varit försvunnen i flera dygn är hittad vid liv.

– Hon var talbar, vid medvetande, men nedkyld. Vi är så klart jätteglada att vi hittade henne vid liv, säger Per Johansson, räddningsledare.

Den 65-åriga kvinnan anmäldes försvunnen under måndagen då ingen hade hört av henne sedan 18-tiden på söndagen. En stor sökinsats har de senaste dagarna sökt efter kvinnan.

Polisen har haft ett trettiotal personer ute och har fått hjälp av hemvärnet, kustbevakningen, fjällräddare, Missing people, helikoptrar, värmekameror och fyrhjulingar.

– Det har varit en stor sökinsats. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Nu måste vi ta reda på varför hon varit försvunnen och var hon har varit, säger Per Johansson, räddningsledare.

Har förts till sjukvård

Kvinnan hittades vid 11-tiden på torsdagen i ett industriområde inom sökområdet. Kvinnan har förts till sjukvård för kontroll.

– Hon är efter omständigheterna i gott skick. Det har varit fuktigt, blåsigt och blött.

Polisen misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.