En person blev kvar i lägenheten vid en brand i ett flerfamiljshus i centrala Boden. Personen hittades av rökdykare och är förd till sjukhus. Bilden är en arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Lägenhetsbrand i Boden – två till sjukhus

Publicerad

Två personer har förts till sjukhus med ambulans efter en brand i ett flerfamiljshus i centrala Boden på lördagsförmiddagen. En av dem hittades medvetslös av rökdykare.

Två personer befann sig i lägenheten på tredje våningen när branden med kraftig rökutveckling bröt ut. En av dem sprang ut på balkongen och blev fast där medan den andra personen blev kvar i bostaden.

Inte vid medvetande

När rökdykarna tog sig in i den brinnande lägenheten fann de en person som inte var vid medvetande.

– Personen är förd med ambulans till Sunderby sjukhus och det enda jag kan säga om tillståndet är att personen inte var kontaktbar, säger Ronny Lindberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddades från balkong

Personen som räddade sig ut på balkongen har tagits ned därifrån och är också förd till sjukhus.

Larmet om branden i bostadsområdet Prästholmen kom strax efter halv tio på lördagsförmiddagen och branden är nu släckt och under kontroll. Räddningstjänsten ventilerar ut röken och går igenom fastigheten.

– Det har brunnit mycket kraftigt men vår bedömning är att övriga hyresgäster ska kunna bo kvar, säger Ronny Lindberg.

Förhör och teknisk undersökning

Orsaken till branden är än så länge oklar. Polisen har genomfört några första förhör och den berörda lägenheten är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer