Margareta Stålnacke tillförordnad förvaltningschef på Kiruna kommun, kan inte säga hur coronaviruset tagit sig in på boendet i Karesuando. Foto: SVT

Efter coronautbrottet: Läget oförändrat på boendet i Karesuando

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan kom besked från Gällivare om en positiv trend, gällande coronapandemin. Men Pajala hade fortfarande smittspridning och inför helgen var läget oförändrat på äldreboendet i Karesuando.

Enligt uppgifter från Region Norrbotten har två personer avlidit på äldreboendet i Karesuando. Vad gäller coronasmittade bland personal och brukare på boendet var läget innan helgen oförändrat.

– Det är som vi har sagt tidigare med fem bekräftade fall bland brukarna. Personal har testats och det har varit åtta bekräftade fall, en har tillfrisknat och kommit tillbaka till jobbet. Läget har stabiliserat och vi har inga ytterligare fall, säger Margareta Stålnacke tillförordnad förvaltningschef på Kiruna kommun.

Coronaviruset i Norrbotten

Flera tester gjorda

Personal har testats flera gånger under de senaste tiden och ingen av testerna var bekräftad coronasmitta enligt den tillförordnade förvaltningschefen på Kiruna kommun.

Har ni koll på hur smittan kom in på boendet?

– Det har vi inte, säger Margareta Stålnacke.

För att verksamheten ska fungera på äldreboendet har kommunen fått in personal från Kiruna. Kommunen har också skilt på de sjuka och friska brukarna på boendet.

– Man isolerar de sjuka och har speciell personal som jobbar med de som har bekräftad covid-19, säger Margareta Stålnacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet