Foto: SVT/Markus Jornevald

Lämnade bebisar i het bil – med napp tejpad över munnen

Uppdaterad
Publicerad

Ett föräldrapar åtalas för framkallande av fara för annan. Paret lämnade sina tre månader gamla tvillingflickor i en parkerad bil i gassande sol utanför patienthotellet vid sjukhuset i Sunderbyn.

Enligt åtalet, som Norrbottenskuriren var först att rapportera om, lämnades flickorna ensamma i bil parkerad i gassande solsken och en av tvillingarna hade fått sin napp fasttejpad över munnen.

De gråtande barnen i bilen upptäcktes och polis larmades till platsen. Personal på patienthotellet i Sunderbyn lyckades pressa ned en sidoruta i bilen som var öppen några centimeter och på så sätt få ut barnen.

Ingen hjälp

I förhör har pappan sagt att flickorna lämnades i bilen på grund av att deras tredje barn i tvåårsåldern behövde akut vård på sjukhuset.

Tanken var att mamman skulle återvända till bilen för att vara med tvillingarna men det blev inte så utan mamman följde med in när deras tvååring blev inropad till läkare.

Pappan beskriver en stressad situation där man tidigare inte fått hjälp med tvååringens hälsoproblem som pågått under några månaders tid.

Nekar till brott

Både pappan och mamman förnekar brott och mamman säger i förhör att hon gick vilse på sjukhuset när hon skulle tillbaka till tvillingarna i bilen och att hon då gick tillbaka till sin man. Efter undersökningen av tvååringen går de genast tillbaka och upptäcker att barnen inte är kvar i bilen.

Både pappan och mamman nekar till att de skulle ha tejpat en napp i munnen på ett av barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.