I november förra året öppnade nya länskonstmuseet i Kirunas nya Stadshus nu måste det stängas för renovering. Foto: SVT

Länskonstmuseet i Kiruna stängs

Uppdaterad
Publicerad

Det nya länskonstmuseet i Kirunas nya stadshus måste byggas om redan efter bara några månader och håller stängt i juni och juli.

I november förra året öppnades Norrbottens nya länskonstmuseum i samband med att Kirunas nya stadhus invigdes. Men efter bara några månader i Kirunas nya stadshus ska museet stänga under juni och juli för att renoveras och byggas om.

Vatten läcker från taket

Lokalerna har inte fungerat optimalt, väggar i det nya museet måste byggas om dessutom måste man få bukt med vattenläckage från taket och kondens i lokalerna.

– Det är klart att jag känner en viss oro över att det läcker i vatten i lokalerna där vi installerar konstverk, säger länskonstmuseichefen Selma Gren.

Väggar byggs om

En hög vägg i två våningar där ett konstverk är installerat just nu ska rivas ner och byggas upp igen. Vattenläckaget från taket har en expertgrupp kontrollerat och ska åtgärdas under sommaren.

Den nuvarande utställningen avslutas den 26 maj. Eter renoveringen ska nästa utställning installeras i augusti sedan planeras länskonstmuseet att öppnas i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.