Foto: Anders Wiklund/TT

Lärare döms för att ha misshandlat sin fru

Publicerad

En 41-årig man från Luleå som arbetar som lärare döms till fängelse i sju månader för att ha misshandlat sin fru. Han döms även för ofredande och hot mot tjänsteman.

Mannen ska ha tryckt upp sin fru mot en vägg och slagit henne i ansiktet, dragit henne i håret och bitit henne i läppen. Händelsen inträffade i juli 2019. Mannen ska även ha hotat att döda henne under händelseförloppet.

Tingsrätten bedömer agerandet som hänsynslöst

Vid ett annat tillfälle ska han helt plötsligt ha dunkat hennes huvud i en vägg, hon bad honom sluta men han fortsatte. Några timmar senare var hon tvungen att kräkas på grund av smärtor i huvudet. hon ringde även 1177 för att hon mådde så dåligt. Tingsrätten bedömer mannens beteende mot sin fru som hänsynslöst.

Hotade polis

41-åringen ska även vid flera tillfällen ha hotat polisen som skulle utreda anmälan mot honom gällande misshandel. Han ska ha kallat den kvinnliga polisen för hora och hotat att skada hennes barn om de hamnar i klassen han undervisar. Han ska även sagt att han ska ”slakta hennes barn och spela in när ljuset slocknar i hennes ögon och njuta av varje sekund”. Mannen ska betala 5000 kronor i skadestånd till den kvinnliga polisen och 36 250 kronor till sin fru.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.