Lastbil körde i diket – stor påverkan på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört ner i diket på E4:an i höjd med Holmen i Piteå kommun. Det finns inga uppgifter om några personskador.

Larmet kom in till SOS Alarm vid 06:45 på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten är på väg till platsen men har ännu inte kommit fram. De rapporterar dock att lastbilen ska ligga på sidan i diket.

Enligt Trafikverket är det stor påverkan på vägen fram till klockan 08.00 och risk för begränsad framkomlighet. I nuläget är skadeläget oklart. Lastbilen kommer att bärgas när det finns möjlighet.

Lugn natt och morgon

Förutom denna olycka har det än så länge varit en väldigt lugn natt och morgon trots snön som faller över Norrbotten, vittnar både insatsledaren i Piteå och inre befäl om.

– Vi får se om det ändras nu när folk börjar ta sig till jobbet. Folk har kanske blivit lite klokare. Man måste inte åka och köpa mjölk i oväder, säger Conny Qwarforth, inre befäl på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.