”Han förnekar brott fullt ut”, säger den misstänkta mannens advokat Magnus Söderlind. Foto: SVT/Vegard Wivestad Grøtt/TT

Lastbilschaufför misshandlad – Hells Angelsmedlemmens advokat: ”Han förnekar brott”

Uppdaterad
Publicerad

En högt uppsatt person inom den kriminella organisationen Hells Angels är misstänkt för att ha misshandlat en lastbilschaufför i Överkalix i söndags. Händelsen ska ha skett mitt på dagen på en restaurangparkering full med bilar.

– Han förnekar brott fullt ut, säger advokat Magnus Söderlind.

Chauffören som utgår från norra Hälsingland hade just klivit ut ur bilen vid restaurangen i Överkalix som hade ett 50-tal gäster. Klockan var två på söndagseftermiddagen när han ska ha mötts av Hells Angelsmedlemmen.

– Jag fick en bruten tumme och en utslagen tand. Men de ska inte få skrämma mig, berättar den misshandlade mannen som vårdades på sjukhuset i Kalix för sina skador.

– De har ju hotat mig förr och sagt att jag inte ska komma norrut.

Konkurrenter till varandra

Upprinnelsen till misshandeln är enligt lastbilschauffören att han driver en konkurrerande verksamhet. Både den misstänkta Hells Angelsmedlemmen och han har firmor som hyr ut chaufförer till olika åkerifirmor.

– Jag är inte säker på att alla åkerier vet vilka personer de anlitar, säger mannen som så fort han skrevs ut från sjukhuset blev tvungen att själv köra vidare med den fulla lastbilen trots skador.

Polisen bekräftar att det skett en misshandel i Överkalix under söndagen och att en anmälan är gjord. Men vill inte säga mer på grund av den pågående utredningen.

Nekar till brott

Hells Angelsmedlemmen själv förnekar all inblandning.

– Han förnekar brott fullt ut. Han har inte begått det brott som påståtts. Det har hållits förhör och därefter har han försatts på fri fot vilket jag som försvarare menar pekar på att även utredarna gör bedömingen att han är oskyldig till det brott som han anklagas för, säger mannens advokat Magnus Söderlind.

– Vår bedömning är att den gärning som han anklagas för under alla förhållanden inte är att betrakta som ett grovt brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.