Lättnader för resor är en överlevnadsfråga

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att reserestriktionerna slopas togs emot med glädje i Kiruna, det är en överlevnadsfråga för turistföretagarna menar Kiruna Lappland ekonomisk förening.

Beskedet från regeringen att det är tillåtet att resa inom Sverige igen från de 13 juni är efterlängtat för Kiruna Lapplands turistföretagare, för stoppet för icke nödvändiga resor i Sverige har slagit hårt mot företagen.

– Det var oerhört viktigt, det handlar definitivt om överlevnad, så vi ser med glädje på det här beskedet säger Monica Risenius vd för Kiruna Lappland ekonomisk förening.

Coronaviruset i Norrbotten

Bokningar för sommaren har mer eller mindre stått still eller så har de tidiga bokningarna avbokas på grund av osäkerheten efter beslutet om reserestriktionerna, men nu är förhoppningen att bokningar och resandet tilltar.

– När man tittar på bokningsläget för sommaren så var det en bråkdel utav hur det brukar se ut. Så det är naturligtvis ännu viktigare för överlevnaden för företagarna att vi kan välkomna svenskarna igen till vår vackra natur säger Monica Risenius vd för Kiruna Lappland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet