Äldre kvinna föll från fönster och dog – nu ses alla lås över

Uppdaterad
Publicerad

Efter Inspektionen för vård och omsorg (IVO) utrett en lex Sarah-anmälan där en äldre kvinna dog genom fall från fönster på ett boende avslutas nu ärendet. IVO anser att vårdgivaren vidtagit de åtgärder som behövts.

Det var personal från vård- och omsorgsboendet som hittade kvinnan liggandes på gräsmattan utanför boendet. Kvinnan hade tagit sig ut genom ett fönster och ådrog sig livshotande skador vid fallet. Hon avled efter fem dagar på sjukhus.

Vårdgivarna har vidtagit åtgärder som extra personal direkt på avdelningen i samband med händelsen. För att undvika liknande händelser i framtiden sker en översyn samtliga säkerhetsanordningar på vård- och omsorgsboende i kommunen. Vårdgivaren tittar också på om det finns behov av utökade spärranordningar i fönster på boenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fall från balkong på äldreboende i Luleå

Mer i ämnet