Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Omark deppar efter finalförlusten. Foto: Bildbyrån

Luleås stjärnforward lämnar besked om nästa säsong inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys stjärnforward Linus Omark var fortfarande besviken och bedrövad på fredagen.

– Det var svårt att somna i natt efter förlusten, men livet går vidare, säger han.

Den så kallade trollkarlen från Övertorneå slog klubbrekord i antalet poäng i SHL:s grundserie, men är trots det inte nöjd med säsongen eftersom SM-gulder uteblev.

”Sport är grymt”

Han var en av de mycket nedstämda spelarna som träffades i omklädningsrummet i Coop arena vid lunch på fredagen för att prata om matchen och om nästa säsong.

– Jag är fortfarande oerhört besviken över förlusten. Vi hade både stolpträff och ribbträff och om något av de skotten gått in så hade det varit vi som festat i dag. Sport är grymt ibland och marginalerna små. Den här gången var det Färjestad som hade hockeygudarna på sin sida, säger Linus Omark.

”Ett familjebeslut”

Han kommer själv snart att lämna besked om han kommer att spela i Luleå Hockey eller i Genéve nästa säsong.

– Jag behöver bara smälta det här först. Säsongen tog slut i går och nu ska vi fatta ett familjebeslut om hur det blir och var vi ska bo. Det beskedet kommer inom några dagar, säger han

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.